Zástupcovia horských regiónov z Európy sa stretnú vo Vysokých Tatrách

24.10.2005 Poprad

Vysoké Tatry 24. októbra (TASR) - Zástupcovia európskych horských oblastí sa stretnú vo Vysokých Tatrách 27. a 28. októbra na medzinárodnej konferencii Európ...
Vysoké Tatry 24. októbra (TASR) - Zástupcovia európskych horských oblastí sa stretnú vo Vysokých Tatrách 27. a 28. októbra na medzinárodnej konferencii Európskeho združenia poslancov samospráv v horských regiónoch (AEM). Zaoberať sa budú strategickou úlohou a prínosmi európskej konvergencie horských regiónov v strednej a východnej Európe.

Primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš víta predovšetkým možnosť získať poznatky a skúsenosti z vyspelých západoeurópskych krajín o špecifických potrebách horských sídiel a ich legislatívnom zabezpečení. \"Pomôže to Asociácii horských sídiel Slovenska (AHS) i samotnému mestu Vysoké Tatry lepšie sa zorientovať pri presadzovaní požiadaviek\".
Na konferencii sa zúčastnia predstavitelia 18 krajín, vrátane zástupcov z Bangladéša. Zo Slovenska sú pozvaní zástupcovia všetkých 34 členských miest a obcí Asociácie horských sídiel, poslanci Mestského zastupiteľstva mesta Vysoké Tatry, zástupcovia ministerstiev, Združenia miest a obcí Slovenska, vyšších územných celkov a ďalší.
 

Vyberte región

mark